Til langturssejlere og sejlklubber

Er du selv til eventyr?

Du drømmer om at opleve verden på den bedst tænkelige måde. Du drømmer om at tage på langfart, men hvornår er det bedste tidspunkt? Hvad skal der til? Og hvad med familie og venner?


Der er mange spørgsmål og vigtige overvejelser, som vi, netop hjemvendt fra vores jordomsejling, kan hjælpe med. Beslutningen er i sidste ende din, men vores weekendkursus vil give dig et godt indblik i, hvad det vil sige at tage på langfart, og hvad det kræver af dig. Vi ønsker ikke at tegne et glansbillede men derimod at give dig et så nuanceret billede af langturssejlerlivet som muligt.


For os har det været det største eventyr nogensinde, og vi fortryder ikke et øjeblik, at vi gjorde det på trods af økonomi og afsavn. Virkeligheden overgik i den grad forventningerne.


Velkommen ombord fra Gitte og Klaus, kursusholdere og fast besætning på SY Margrethe

Klodens små mirakler

Med sine tusindvis af kalkstensøer, som rejser sig op af havet, er Phang Nga bugten i Thailand et af klodens små mirakler.

Vores vej rundt om jorden

Vi har sejlet ca. 43.000 sømil, krydset 3 oceaner på kryds og tværs og besøgt 45 lande/øriger samt utallige øer og atoller.

De 45 lande/østater er: Tyskland, Holland, Belgien, England, Frankrig, Spanien, Portugal, Madeira, De Kanariske øer, Antiqua, Saint Martins, BVI, USVI, St. Kitts, Nevis, Guadeloupe, Dominica, Martinique, St. Lucia, Grenadinerne, Bonaire, San Blas, Panama, Ecuador, Fransk Polynesien, Tonga, Minerva Reef, NZ, Fiji, Vanuatu, Australien, Indonesien, Singapore, Malaysia, Thailand, Sri Lanka, Maldiverne, Seychellerne, Tanzania, Mayotte, Madagaskar, Syd Afrika, St. Helena, Ascension, Cape Verde og Azorerne.


Vi går i dybden med

Din beslutning, forberedelse og afrejse

Din forberedelse er vigtig, men din beslutning om at tage afsted og sætte en afrejsedato er vigtigere. Vi kender mange dygtige sejlere, som bruger både fem og ti år på at forberede sig på en jordomsejling, og så kender vi også mennesker uden de store forudsætninger, som bare springer ud i det og tager afsted. Vi vil ikke anbefale nogle af delene. Vi fortæller om vores forberedelser og beslutninger frem til vores afrejse, og hvilke konsekvenser det havde for vores rejse.


Sikkerhed ombord

Et af de vigtigste punkter hvor vi gennemgår de mange muligheder for at sikre sig, hvis udheldet er ude. Du får vores anbefalinger ud fra, hvad vi selv og andre har oplevet. Det er ikke her I skal spare.


Cruising guides og ankerpladser

Køb dig ikke fattig i dyre cruising guides, da du kan finde meget af den information, du skal bruge på nettet. Vi giver opdaterede tips til, hvilke sider der er gode, og hvordan du kan bruge dem.


Vejr, vejrfiler og oceansejlads

Hvor finder du de bedste vejrprognoser for det område, du er i? Og hvordan læser du dem? Hvordan planlægger du din sejlads, så du får en sikker sejlads? Og hvordan henter du vejrfiler ned på åben hav? Vi giver dig indsigt i de mange muligheder og faldgruber.


Navigation

Hvor meget skal jeg vide? Og hvilket udstyr skal jeg vælge? Hvad er min backup plan, hvis kortplotteren går ned? Margrethes skipper har en Y1 og sønæringsbevis og 1. styrmanden har duelighedsbevis. Det er godt med en solid teoretisk viden, men du lærer det først rigtigt, når du er i det. Vi giver dig indsigt i, hvad der er "need to know and nice to know" og generelt om navigation og backup systemer. 


Mad og proviantering

Hvor meget proviant skal du have ombord, og hvad skal du købe ind inden en længere sørejse? Og hvordan sikrer du dig at dine forsyninger holder sig friske. Vi giver gode tips og vejledning, så du kan spise sundt og varieret samt sikre dig, at du har mad nok.

Flere billeder

Kik dig ikke tilbage!

Blåfinnet tun fanget på vej til Tahiti

Ankerplads på Ascension Island